top of page

ACTUALIS

logo_actualis_3.jpg

Revistă de atitudine liceală, decentă și înțeleaptă!

Titlul publicației, ACTUALIS, este un joc de cuvinte: Actual LIS – Liceul Teoretic Ioan Slavici ancorat în realitățile școlii și societății. Este un proiect gândit ca un parteneriat între profesori și elevi, între școală și comunitate, având ca obiective principale promovarea performanțelor liceului și a valorilor patrimoniului local, național, european, precum și colaborarea cu absolvenți ai liceului sau personalități din viața culturală națională sau internațională. ACTUALIS este un proiect de Educație Media. Prin articolele sale, revista își propune să deschidă gustul pentru jurnalism, creând, în același timp, cititori cultivați și informați. Din dubla perspectivă de furnizori și beneficiari ai conținutului articolelor, elevii sunt puși în situația de a-și exprima opiniile și de a se informa, devenind sensibili la fenomene culturale sau sociale cu care intră în contact.

https://www.facebook.com/revactualis

Trupa de teatru Protha

Protha este o familie. O familie formată  din cincisprezece tineri pentru care fiecare spectacol este o lecție nouă. O lecție pe care încercăm să o învățăm alături de un om deosebit, cel care ne este regizor, profesor, dar și prieten, Cătălin-Eduard Sfîrloagă.

Protha nu este numai o trupă, este un mod de viață. Aici am învățat să simțim un personaj, aici am aflat ce înseamnă respectul și iubirea, succesul, premiile și aplauzele. Aici am înțeles că echipa nu reprezintă doar un grup de oameni, ci o stare de spirit. Rețeta noastră secretă? Munca și dăruirea.

https://www.facebook.com/trupadeteatru.protha

protha logo.jpg

Corul de cameră Cantabile

corul de camera Cantabile.jpg

Programul se desfășoară, în principal, ca atelier de interpretare, tehnică vocală și ansamblu coral. Scopul programului este educarea nonformală a elevilor claselor IX-XII cu veleități în domeniul muzicii pentru însușirea competențelor estetico-artistice. Activitățile programului au ca finalitate participarea Corului de cameră la festivități cultural-artistice, festivaluri și concursuri de gen.  

Coordonatorul programului – Andrei Manovici, profesor de științe socio-umane

https://www.facebook.com/cantabilechamberchoir

Clubul PC Wizards

Proiect implementat în Liceul Teoretic Ioan Slavici Panciu, Vrancea, încă din anul 2003. Este recomandat  elevilor  care doresc să realizeze aplicatii cu interfete atractive sau sa construiasca interfata unor programe realizate la trunchiul comun. Clubul  are caracter preponderent aplicativ. Se urmareste dezvoltarea abilitatilor de utilizare a instrumentarului de proiectare vizuala, a simtului practic si estetic in realizarea aplicatiilor. Se învață aici pe grupe in care trainerii sunt elevi mai mari care au lucrat in Photoshop, C#, SwichMax, Java, etc.

Proiectul este recomandat elevilor de liceu care au studiat limbajul de programare C++ si doresc sa realizeze mai multe programe aplicative, folosind un limbaj de programare modern, cu facilitati suplimentare de programare la nivel de limbaj de asamblare si programare pe obiecte. Si elevii de gimnaziu participă la ateliere dedicate lor si invata modalitati de exprimare artistica pentru a pregati lucrari la concursuri.

https://www.facebook.com/clubul.pcwizards

Coordonator Apreutesei Maricica

pcwizards.jpg

RoboLIS

robolis_edited.jpg

Proiect implementat în Liceul Teoretic Ioan Slavici Panciu, Vrancea din anul 2018. Este recomandat  elevilor  care doresc să realizeze aplicații cu roboți  sau să construiască roboții și apoi să-i programeze. Clubul  are caracter preponderent aplicativ. Se urmărește dezvoltarea abilităților de utilizare a componentelor dintr-un kit, a simțului practic și estetic în realizarea proiectului. Se învață  pe grupe de  vârstă. Proiectul este recomandat elevilor de gimnaziu dar și elevilor de liceu indiferent de limbajul de programare studiat la școală. Participând, elevii se pregătesc pentru meseriile viitorului și învață să programeze roboței bazați pe Arduino și să lucreze în Open Roberta, Tinkercad, Mixly, Arduino IDE și C. 

https://www.facebook.com/roboclub.panciu

Coordonator Apreutesei Maricica

Subproiectul  +Succes ROLISSE

ROSE este un proiect care își propune să contribuie la reducerea abandonului în învățământul secundar și terțiar  și la creșterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat. Proiectul, finanțat printr-un împrumut de 200 de milioane de euro acordat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, va fi implementat de către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice pe o perioadă de 7 ani, între 2015 și 2022. Acordul de împrumut (Proiectul pentru învățământ secundar) dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, semnat la Washington la 17 aprilie 2015, a fost aprobat prin Legea nr. 234/08.10.2015 de ratificare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 757/2015.

ROSE.jpg

eTwinning

etwinning.jpg

eTwinning este un proiect cofinanțat de Comisia Europeană care facilitează cadrelor didactice crearea de proiecte de colaborare interşcolară pentru elevi, utilizând platforma europeană www.etwinning.net. Cadrele didactice pot elabora proiecte educaţionale în colaborare cu colegii lor, prin intermediul cărora să vizeze obiective de formare şi de dezvoltare a competenţelor elevilor în diverse domenii. Platforma etwinning.net este o comunitate a şcolilor din Europa, reunind peste 654.000 de cadre didactice din peste 205.000 de şcoli.​​

bottom of page